Четвертий тиждень карантину

Підсумки

Оголошений у країні загальнонаціональний карантин безумовно змінив увесь освітній процес та організацію роботи зі студентами - кафедра перейшла на дистанційне навчання.

Але вже минув четвертий тиждень дистанційного навчання. Рівень тривожності вже у всіх понизився. Студенти та викладачі повною мірою поринули у віртуальний світ On-line навчання.

Більша частина студентів знаходяться у різних куточках України, але на данному етапі дистанційного навчання були вірішені усі технічні питання. Кожен студент отримує та виконує завдання через зручний йому месенджер або електронну пошту. Також зв'язок підтримується через систему відеоконференцій Skype та стільниковий зв'язок.

говорить асистент кафедри Медведовська Яна Сергіївна
Асистент кафедри метрології та БЖД, к.т.н. Медведовська Яна Сергіївна заслуховує доповіді студентів групи ММ-41-16 з дисципліни НДРС
Студенти групи ММ-41-16 Олійник Марія та Помогайбо Артем доповідають свої звіти з НДРС

У більшій мірі студенти задоволені такою формою навчання. Особливо їм подобається те, що їм не треба прокидатися о 6 годині ранку, щоб встигнути на першу пару, яка починається о 08:00. Свій розклад вони узгоджують з викладачами.

Студентка груми ММ-22т-18 Плечова Євгенія працює над офіційною сторінкою студентів в Instagram
Студент групи ММ-32т-17 Рояка Валерій працює над дипломною роботою
Студентка групи ММ-21-18 Биценко Дар'я виконує практичну роботу з дсиципліни "Теорія електричних сигналів та кіл"

Я можу слухати лекцію у піжамі, сидячи на улюбленому дивані. Виконувати практичну роботу, слухаючи улюблену музику та попиваючи каву із улюбленої чашки

говорить студентка групи ММ-21-18 Биценко Дар'я

Але у такого навчання є і свої мінуси. Згадаємо основні. Іноді з'явлються перебої з інтернетом (це особливо стосується тих студентів, що живуть у віддалених селах). Деякі програми для проведення моделювання складно студентам самостійно встановити на ПК, а в умовах карантину майже нема у кого попрохати допомоги.

To top