НОВИНИ

Опубліковано:

Участь у заході «Харківські університети - формула вибору»

26 березня 2024 року кафедра технології металів і матеріалознавства Харківського національного автомобільно-дорожнього університету взяла участь у важливому університетському заході «Харківські університети - формула вибору», що став однією з ключовихю подій для майбутніх здобувачів вищої освіти. 

...

Опубліковано:

День відкритих дверей у форматі off-line

07 березня 2024 року асистент кафедри технології металів і матеріалознавства Владислава БАЙДАЛА спільно з деканом та заступником декана механічного факультету взяла участь в профорієнтаційній роботі для випускників Павлоградських ліцеїв №19, №10 та №5.

Зустрічі пройшли конструктивно, випускники...

Опубліковано:

День відкритих дверей на кафедрі технології металів і матеріалознавства

29 лютого 2024 року кафедрою технології металів та матеріалознавства ХНАДУ в онлайн форматі проведено День відкритих дверей з випускниками Ізюмських ліцеїв №3, №5, №6, №10 та №11 Ізюмської міської ради Харківської області.

Зустрічі пройшли конструктивно, майбутні абітурієнти ознайомилися зі...

Опубліковано:

День відкритих дверей на кафедрі технології металів та матеріалознавства

19-20 лютого 2024 року кафедрою технології металів та матеріалознавства ХНАДУ в онлайн форматі проведено День відкритих дверей з випускниками Красноградського ліцею №1 імені О.І.Копиленка Красноградської міської ради Харківської області.

Зустрічі пройшли конструктивно, майбутні абітурієнти...

Опубліковано:

Кафедра технології металів і матеріалознавства здобула третє місце в загальному рейтингу університету!

Вітаємо кафедру технології металів і матеріалознавства з видатним досягненням!
За результатами рейтингів з наукової та методичної роботи, кафедра посіла почесне третє місце в загальному рейтингу серед кафедр Харківського національного автомобільно-дорожнього університету. Це визнання є свідченням...

Опубліковано:

Вступ до магістратури у 2024 році

Шановні вступники!

Міністерство освіти і науки України затвердило Графік ЄВІ/ЄФВВ для вступу в магістратуру:

  • реєстрація з 07 до 29 травня 2024 року;
  • основна сесія іспитів для майбутніх магістрантів відбудеться з 24 червня до 15 липня 2024 року;
  • додаткова сесія з 31 липня до 14 серпня 2024 року.
Опубліковано:

День відкритих дверей на кафедрі технології металів та матеріалознавства

01 лютого 2024 року кафедрою технології металів та матеріалознавства ХНАДУ проведено День відкритих дверей з випускниками Приколотнянського ліцею Вільхуватської сільської ради, з якою кафедра співпрацює вже багато років.

Зустріч пройшла конструктивно, майбутні абітурієнти ознайомлені зі...

Опубліковано:

ВСТУП 2024

Зважаючи на підвищення рівня прохідного балу НМТ при вступі до закладів вищої освіти, прийміть виклик та підготуйтеся до вступу 2024 р. з ХАРКІВСЬКИМ НАЦІОНАЛЬНИМ АВТОМОБІЛЬНО-ДОРОЖНІМ УНІВЕРСИТЕТОМ! 

Початок підготовчих курсів: 17.02.2024р.
Час: Кожна субота.
Місце: Зум-конференції.

Програма...

Опубліковано:

Ми ЗА збереження ХНАДУ!

Викладачі кафедри технології металів і матеріалознавства гаряче обговорюють питання щодо збереження Харківського національного автомобільно-дорожнього університету як на засіданнях кафедри, так і на соціальних платформах, та виступають проти реорганізації ХНАДУ!

Опубліковано:

Конкурс "Матеріалознавство"

Шановні колеги!

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 26.12.2023 р. №1563 Харківський національний автомобільно-дорожній університет затверджено базовим ЗВО з проведення Міжнародного студентського професійного творчого конкурсу "Матеріалознавство".

Конкурс відбудеться у...

Опубліковано:

Захист дипломних робіт магістрів зі спеціальності 132 Матеріалознавство

18-21 грудня 2023 року 23 здобувача другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 132 "Матеріалознавство" успішно захистили свої дипломні роботи, з яких 4 одержать дипломи з відзнакою. Захист дипломних робіт відбувався в онлайн форматі. Слід зазначити, що здобувачі-відмінники мають...

Опубліковано:

Кафедра технології металів і матеріалознавства долучилась до тижня англійської мови

Усі викладачі кафедри технології металів і матеріалознавства активно залучаються до тижня англійської мови в Університеті.

Так, завідувачка кафедри, проф. Діана ГЛУШКОВА провела для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти лекційне заняття з дисципліни "Експертиза структури" на...

To top

Ніч науки

21.09.2019 року кафедра технології металів та матеріалознавства ім. О.М. Петриченка брала у часть у проекті "Ніч науки". Кафедра була представлена двома конкурсами: "3D в матеріалознавстві" та "Застосування ІТ-технологій в обробці матеріалів". Перший конкурс передбачав теоретичне та наочне знайомство з 3D-технологіями в галузі матеріалознавства. З великою зацікавленістю школярі спостерігали за вирощуванням 3D моделі кристалу, що відбувалось у них на очах. Також школярі брали участь у вікторині, відповідали на питання, демонстрували свою обізнаність щодо 3D-технологій та матеріалознавства. Проводив конкурс та демонстрацію студент другого курсу спеціальності "Матеріалознавство" Саєнко Владислав. Як завжди, жвавий інтерес викликала демонстрація та конкурс у центрі "HAAS" (верстати з ЧПК). Школярі демонстрували свою обізнаність у програмуванні. Чимало випускників виказали бажанняближче познайомитись з нашою спеціальністю. Запрошуємо наших майбутніх абітурієнтів 19.10.2019 року "День відкритих дверей ХНАДУ" Чекаємо на Вас.

Владислав Саєнко розповідає школярам про 3D-технології в матеріалознавстві

Науково-практична конференція

19-20 вересня 2019 року в Хнаду на базі кафедри технології металів та матеріалознавства ім. О.М. Петриченка, відбулась Міжнародна науково-практична конференція "Сучасне матеріалознавство: ідеї, рішення, результати". Програма конференції викликала жвавий інтерес як у наукових співробітників, так і працівників підприємств. Зареєструвались для участі понад 100 учасників. З доповідями виступили як відомі фахівці, так і молоді вчені і магістри кафедри. Особливий інтерес викликала доповідь вченого із Франції Pierre Negre.

 Проректор з наукової роботи професор Богомолов Віктор Олександрович

урочисто розпочинає конференцію та вітає всіх учасників

Доповіді наших магістрів

Куліш Сергій

Федотов Богдан

Учасники уважно слухають доповідачів

Під час перерви вчений із Франції Pierre Negre жваво обговорює проблеми сучасного матеріалознавства