Jaguar Land Rover розробив безконтактний сенсорний екран

Концерн Jaguar Land Rover створив безконтактний сенсорний екран, який розроблено спільно з вченими Кембриджського університету. В основі розробки лежить технологія "інтелектуального торкання", що використовує штучний інтелект і сенсори для того, щоб спрогнозувати, який елемент на екрані планує натиснути людина. При цьому фізичного контакту з поверхнею дисплея не потрібно.

Лабораторні тести і дорожні випробування показали, що нова технологія здатна скоротити зусилля і час взаємодії з тачскріном на 50%, а також знизити поширення бактерій і вірусів за рахунок відсутності торкань дисплея. Крім того, це дозволяє зберегти чистоту екрана, який не покривається відбитками пальців.

 Новий дисплей підвищує безпеку руху, оскільки під час їзди по нерівностях водієві доводиться відволікатися від дороги, щоб точно потрапити в керуючі елементи на сенсорному екрані. Предиктивное дотик дає можливість зосередитися на дорозі, а не на тачскрін.

Про терміни впровадження інноваційного екрану в серійних моделях Jaguar і Land Rover британський концерн поки не повідомляє. Також інформація про точність відтворення "інтелектуального торкання" на даний час також відсутня.

 

To top