Робот з України допомагає у боротьбі з коронавірусом

Побутова робототехніка щільно входить в наше повсякденне життя, пропонуючи користувачам від вже добре відомих роботів-пилососів до багатозадачних роботів-співрозмовників, здатних підтримувати елементарну розмову, демонструвати відео з мережі, а крім того виконувати елементарні дії по дому.

Не відстають від сучасних трендів і провідні компанії України. Наприклад, компанія ІНФОКОМ ЛТД розробила багатофункціонального робота ТIМА, який може вивчати оточуючий простір і будувати карту приміщення, ідентифікувати різні об'єкти, будувати маршрут свого руху, розпізнавати голос і зчитувати жести.

Робота ТIМА можна використовувати не тільки як особистого помічника: він впорається з рутинними завданнями і допоможе з перевезенням складських матеріалів, медикаментів, рецептів; доставкою їжі до столиків, розвозити рекламні матеріали на виставці, демонструвати інтерактивну рекламу, проводжати до стенду компанії, бути асистентом в готелі тощо.

Крім того, є модифікація робота-дезінфектора, який може стати помічником в боротьбі з пандемією коронавіруса. Робот може автоматично переміщатися в людних місцях (вокзали, аеропорти, торгові центри) і проводити дезінфекцію. У часи пік, коли особливо багато відвідувачів, робот може ідентифікувати групи більше 2-х чоловік і включати територію в план маршруту для знезараження.

Детальніше про робота ТIМА Ви можете прочитати тут.


Nach oben