ПІДСУМКОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИПУСКОВОЇ КАФЕДРИ БУДІВЕЛЬНО-ДОРОЖНІХ МАШИН

Після захисту магістерських робіт здобувачів - магістрів, 29 грудня 2023 року відбулось останнє у цьому році засідання випускової кафедри будівельно-дорожніх машин. Участь у засіданні взяли майже всі члени кафедри.

Відповідно до порядку денного, під час засідання були заслухані актуальні та насущні питання та підведено щорічний підсумок.

Визначили, що кафедра у 2023 році:

1. Успішно провела навчальний процес на необхідному науково-технічному рівні.

2. Пройдено акредитацію та отримані сертифікати з другого та третього освітніх рівнів з спеціальності 133 Галузеве машинобудування, освітні програми: «Підйомно-транспортні, будівельні, дорожні, меліоративні         машини і обладнання», «Галузеве машинобудування».

2. Якісний показник захистів дипломних проектів і робіт склав більше 80 %.

3. Викладачами кафедри опубліковано достатню кількість монографій, посібників, статей.

3. 30 травня, була проведена Міжнародна науково-практична конференція «Розбудова i відновлення машинобудівного комплексу України». За результатними видано збірник наукових праць Вісник ХНАДУ №101, та збірник тез конференції.

4. В 2023 до аспірантури поступило 15 здобувачів. В магістратуру 100 здобувачів. До бакалаврату прийнято- 209 студентів. До докторантури 1 особа. 5. В 2023 році розпочато підготовку магістрів за спеціальністю 133 – галузеве машинобудування англійською мовою.

6. Протягом 2023 викладачами кафедри отримано 5 сертифікатів B2 з англійської мови.

7. Створені курси-ресурси для здобувачів магістрів, які навчаються на англійській мові.

8. На кафедрі БДМ 25 жовтня 2023р.була проведена Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Наука та технології у сучасному розвитку галузевого машинобудування». За результатними видано збірник наукових праць №10, та збірник тез конференції.

9. Здобувач магістерського освітнього рівня Кібиш Сергій Васильович прийняв участь та здобув перемогу у Чемпіонаті Світу з Технічних Наук, Архітектури, Фізики та Математики в Пекіні 20 - 27 листопада 2023 року. керивники д.т.н., професор Супонєв Володимир Миколайович, к.т.н., доцент Рагулін Віталій Миколайович.

10. Викладачами кафедри - отримано Диплом 1 ступеня конкурсу «Молодий новатор» у номінації «Краща інноваційна пропозиція» Харківської обласної ради товариства винахідників і раціоналізаторів (квітень 2023).

11. У 2023 році співробітники кафедри Єфименко Олександр Володимирович, Холодов Антон Павлович, Супонєв Володимир Миколайович, Шевченко Валерій Олександрович, Рагулін Віталій Миколайович, Олєйнікова Олександра Михайлівна, Щукін Олександр Вікторович отримали грамоти Харківської обласної ради товариства винахідників і раціоналізаторів за високий професіоналізм, активну винахідницьку діяльність, виховання молодих новаторів та з нагоди Дня винахідника і раціоналізатора.

12. Співробітники кафедри приймають участь у наступних роботах: - Науково-дослідна робота молодих вчених «Підвищення ефективності робочих процесів військової автомобільної техніки за рахунок використання інтелектуальних систем», 2023 р. - Науково-дослідна робота «Розробка енергоефективних та високоманеврених багатовісних автомобілів подвійного призначення для збройних сил України». - Госпдоговір № 41-01-23 з «Українським підприємством металевих конструкцій» на 50 тис. грн. - Заключено договір про виконання програми академічної мобільності учасників освітнього процесу (партнерський договір) між Національним транспортним університетом та Харківським національним автомобільно-дорожнім університетом

13. Співробітники кафедри проходили стажування у Дрездене Німеччина: - Professional Development Online Training Course “Digital Teaching”. from the 18th October to 14th December 2022.

14.Викладачі кафедри будівельних і дорожніх машин в профорієнтаційній роботі використовували дистанційні методи роботи з абітурієнтами. Особливу увагу протягом звітного періоду було приділено роботі з месенджерами telegram,viber, facebook, instagram та електронними засобами поширення інформації. В цілому, профорієнтаційну роботу було проведено у Харківській, Полтавській, Кіровоградській областях.

15. Продовжена робота з відновлення, підтримання,  оформлення  кафедри та по покращення її лабораторної бази. 

Головними завданнями кафедри в наступному 2024 році наступнє: навчально-методична, матеріально-технічна та кадрова робота; розвиток науково-дослідницької роботи як в Україні, так і за її межами; посилення роботи з аспірантами та магістрантами; удосконалення виховної роботи; виконання плану по забезпеченню науково-методичними розробками всіх навчальних дисциплін кафедри; подальше впровадження в навчальний процес дистанційних форм навчання та ІТ-технологій; укладення договорів по госпдоговірній тематиці; активізація профорієнтаційної роботи з загальноосвітніми і професійно-технічними навчальними закладами.

Наприкінці засідання були розглянуті прохання та побажання кураторів та викладачів на наступний рік, та побажання Миру і всього найкращого у наступному році.

 

 


Nach oben