Стратегія професійної орієнтації абітурієнтів

Визначення професійного шляху, ставлення майбутніх студентів до навчального закладу і плани на життя часто залежать від інформації, яку він отримає на вирішальному етапі процесу самовизначення у сфері професійного розвитку.

Наближається кінець другої чверті і багато майбутніх випускників закладів середньої освіти м. Харкова і Харківської області стоять перед вибором своєї майбутньої професії. Обрання професії - не легка справа, але це рішення, яке потрібно зробити кожному. Молоді люди ставлять перед собою запитання про те, як зробити правильний вибір у сфері професійного розвитку і знайти справжнє призначення у житті, щоб відчувати моральне задоволення від своєї роботи, отримувати гідну заробітну плату, приносити користь людям та країні.

21 і 22 грудня 2023 року представники кафедри БДМ доцент Щукін О.В. і доцент Ковалевський С.Г. провели профорієнтаційний захід в форматі онлайн, на якому мали змогу поспілкуватися з майбутніми випускниками комунального закладу "Харківський ліцей №72 Харківської міської ради". Була надана вичерпна інформація щодо спеціальностей Механічного факультету ХНАДУ, їх особливостей та можливостей подальшого працевлаштування, а також перспектив проходження стажування у провідних вишах Європейського союзу, які наразі є партнерами ХНАДУ. Особлива увага була приділена спеціальності 133 "Галузеве машинобудування" і попиту спеціалістів за цією спеціальністю у країнах Європи. Нашими працівниками була надана стисла інформацію щодо особливостей вступної кампанії 2024 року.

Дуже дякуємо керівництву ліцею за надану можливість поспілкуватись із учнями. До наступних зустрічей!


Nach oben