3 грудня - Всесвітній день комп'ютерної 3D графіки

3December

У третій день грудня своє свято традиційно відзначають комп'ютерні графіки та дизайнери всього світу. Дата цього свята була обрана невипадково — вона єдина в році починається зі знакового поєднання символів: 3D (3December).

Свято було запропоновано ще у 1998 році за задумом американської компанії Alias. Святкування забарвлені презентаціями найбільш яскравих творчих проектів в області 3D та графіки.

Незважаючи на те, що на даний час компанія Alias була «поглинена» гігантом 3D індустрії Autodesk, 3 грудня - 3 December, День 3D-шників, як і раніше залишається впевненою 3D-датою.

Зараз компанія Autodesk активно підтримує традицію святкування цього дня в усьому світі. До заходів, які проводяться для популяризації 3D, включають в себе майстер-класи, конференції, презентації нових пристроїв і програмного забезпечення. Дизайнери виступають з показом нових захоплюючих моделей та роликів, і кожен може взяти участь в святкуванні цього Дня.

Заходи активно підтримуються в освітньому середовищі і багатьох спеціалізованих навчальних закладах (на фото наведені деякі роботи наших студентів, більш докладно дивись тут Внутренняя ссылка открывается в текущем окне).

Вітаємо всіх причетних з їх професійним святом.

(за матеріалами мережі Інтернет)