У Південній Кореї створили робота-бариста, що допомагає при дотриманні соціальної дистанції

Південнокорейська компанія Vision Semicon спільно з державним науковим інститутом розробила робота-бариста для роботи в кафе міста Теджон.

На думку розробників, робот-бариста може допомогти людям дотримуватися соціальної дистанції. Система не потребує втручання людей на будь-якому з етапів: від замовлення до доставки. Столи в кафе спеціально розставлені на відстані, щоб забезпечити плавні рухи робота і забезпечити дистанцію між людьми. Робот-бариста може приготувати 60 різних видів кави і подавати напої клієнтам на місцях. Він також може спілкуватися і передавати дані на інші пристрої. Робот здатний самостійно пересуватися і складати кращі маршрути для доставки замовлень. Замовлення шести напоїв через робота зайняло всього сім хвилин.

Єдиною людиною, що працює в двоповерховому кафе, є кондитер, у якого залишилися деякі обов'язки по прибиранню та заправці інгредієнтів для приготування напоїв. Виробники мають намір в цьому році обладнати роботами не менше 30 кафе. Замовлення шести напоїв через робота зайняв всього сім хвилин. Єдиною людиною, що працює в двоповерховому кафе, є кондитер, у якого залишилися деякі обов'язки по прибиранню та заправці інгредієнтів для приготування напоїв. Виробники мають намір в цьому році обладнати роботами не менше 30 кафе.

Єдиним занепокоєнням розробників є те, що багато людей, що працюють в кафе, втратять свою роботу, так як роботи можуть повністю їх замінити.

Подивитися, як працює робот-бариста можна за посиланнями:
Внешняя ссылка открывается в новом окневідео 1
Внешняя ссылка открывается в новом окневідео 2 

За матеріалами сайту The Machine


To top