Долучайтеся до нашої команди

 

Вибір місця навчання – багатофакторний і складний процес. Під час прийняття рішення здобувати вищу освіту абітурієнти аналізують безліч факторів.

Окрім внутрішньої компоненти, такої як інтерес до спеціальності, наразі суттєвими є і зовнішні фактори, серед яких – спроможність оплачувати навчання, престижність університету в освітньому просторі країни, зручність добиратися до нього від батьківського дому, бажання навчатися разом з друзями тощо. Дуже часто при виборі майбутньої професії абітурієнти орієнтуються на майбутнє місце працевлаштування, щоб мати можливість отримати престижну роботу з гідною оплатою.

У цій статті мова піде про найголовніші та найкреативніші для абітурієнтів факти, які можуть дійсно зацікавити майбутніх студентів дорожньо-будівельного факультету ХНАДУ.

Сьогодні дорожньо-будівельний факультет нашого університету здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців для роботи в галузі дорожнього будівництва, які нині затребувані в усіх країнах світу. Наразі ДБФ здійснює підготовку сучасних фахівців для проєктних, науково-дослідних, будівельних та експлуатаційних організацій і підприємств транспортного будівництва та дорожнього господарства. Випускники нашого факультету успішно працюють на посадах інженерів і керівників підрозділів; підрозділів поліції, котрі пов’язані з організацією і регулюванням дорожнього руху та дорожньо-технічною експертизою; організацій, що контролюють якість виконання робіт та їх відповідність нормативним і законодавчим вимогам; організацій, що здійснюють технічний нагляд за будівництвом, тощо. З динамічним розвитком дорожньо-будівельної галузі країни зростає й попит на наших випускників.

Співпраця провідних дорожніх компаній і дорожньо-будівельного факультету ХНАДУ – яскравий приклад формули успіху «працедавець –заклад вищої освіти». Завдяки такому тандему компанії отримують якісно підготовлені кадри, а випускники дорожньо-будівельного факультету нашого ЗВО – гідно оплачувану роботу.

Нині ДБФ ХНАДУ забезпечує працевлаштування своїх випускників у такі організації та установи галузі:

  • Проєктні й науково-дослідні організації.
  • Структурні підрозділи Державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор»: АТ ДАК «Автомобільні дороги України», ДП «ДерждорНДІ», ДП «Укрдіпродор», ДП «Науково-технічний центр “Дорожній контроль якості”», ДП «Укрголовміст-експертиза».
  • Структурні підрозділи Міністерства екології і природних ресурсів України: державна екологічна інспекція України, установи природно- заповідного фонду, департаменти екології обласних держадміністрацій.
  • Структурні підрозділи Держземагенства України.
  • Організації, що виконують землевпорядні, кадастрові, земельно- оцінні та геодезичні роботи.
  • Підрозділи поліції, пов’язані з організацією і регулюванням дорожнього руху та дорожньо-технічною експертизою.
  • Метробудівельні й мостові організації, а також експлуатаційні та експертні установи в галузі будівництва.

Серед наших постійних стейкхолдерів такі провідні підприємства дорожньої галузі, як: ТОВ «Автомагістраль Південь», ТОВ «Онур», ТОВ «Славдорбуд», ПП «Автомагістраль», ТОВ «ШБ Альтком», ТОВ «Ростдорбуд», ТОВ «Балтом», ТОВ «Техно-буд-центр».

Нині тема гендерної рівності надзвичайно актуальна. Якщо ж говорити про працю і зайнятість, кар’єрне зростання та оплату праці, то у дорожньо- будівельній галузі жінки знаходяться на рівні з чоловіками. Сьогодні дорожньо-будівельна галузь так само «жіноча», як і «чоловіча».

Наш факультет створює середовище гендерної рівності у підготовці фахівців різних професій. Кожен вступник ДБФ обирає цікаву й перспективну для себе професію без упереджень.

Усім тим, хто розглядає можливість отримання вищої освіти в Україні або за кордоном, ми завжди говоримо, що, обравши наш ЗВО, ви отримуєте диплом сучасного рівня освіти за професіями майбутнього згідно з міжнародними освітніми стандартами ISO серії 9000, можливість стажування за кордоном в країнах ЄС, а також можливість захисту дипломних робіт іноземними мовами з наступним отриманням диплома референта- перекладача.

Сьогодні популярним джерелом інформації про університет є офіційний сайт www.khadi.kharkov.ua, сторінки університету і ДБФ в соціальних мережах, популярних серед молоді (інстаграм dbf_studradakhnadu та фейсбук www. facebook.com/DBFKHNADU). Саме тому ми постійно працюємо над наповненням наших сторінок актуальною та надважливою інформацією про навчання, студентське життя, гуртожитки тощо. Тож абітурієнти ДБФ можуть самостійно відшукати всю необхідну інформацію на наших сторінках у соцмережах. Користуючись цими джерелами, абітурієнти легко знайдуть відповіді на запитання, поставлені в коментарях або в особистих повідомленнях, що також допомагає зробити відповідний вибір або дізнатися детальніше про студентське життя. Та потенційні наші вступники, як і раніше, полюбляють відвідувати Дні відкритих дверей дорожньо-будівельного факультету і поспілкуватися з тими, хто зараз навчається в університеті. Саме задля такого безпосереднього спілкування ми і проводимо систематично Дні відкритих дверей. Другий рік поспіль через карантинні обмеження, спричинені COVID-19, ці заходи проводяться дистанційно, але вони не менш цікаві та інформативні. Про дати проведення усіх профорієнтаційних заходів ми заздалегідь повідомляємо наших потенційних абітурієнтів в соцмережах.

Як показує практика, після особистого знайомства з ДБФ частина випускників шкіл, коледжів та ліцеїв обов’язково приймає рішення пов’язати свою долю з автодорожньою галуззю. Це підтверджує те, що дорожньо- будівельний факультет ХНАДУ отримає свідомих студентів, які прагнуть старанно та гідно навчатися. Ми абсолютно переконані в тому, що усі вони в майбутньому стануть затребуваними фахівцями дорожньо-будівельної галузі країни. Тож, шановні наші абітурієнти, не втрачайте свій шанс і долучайтеся до нашої команди! Будуємо Україну разом!

І.В. Назаренко,

пом. декана ДБФ з профроботи


To top