Міжнародна науково-практична конференція «РОЗБУДОВА I ВІДНОВЛЕННЯ МАШИНОБУДІВНОГО КОМПЛЕКСУ УКРАЇНИ»

 

30 травня відбулася міжнародна конференція «РОЗБУДОВА I ВІДНОВЛЕННЯ МАШИНОБУДІВНОГО КОМПЛЕКСУ УКРАЇНИ». В роботі конференції прийняли участь понад 50 науковців з Києва, Харкова, Львова, Тернопіля та інших міст України, а також наші закордонні партнери…

Відкрила конференцію перший проректор Батракова А.Г. З привітальним словом виступив Президент Підйомно-транспортної академії наук України, д.т.н. професор Семенюк Володимир Федорович. Ця конференція проводилася разом з засіданням академії. Про стан вітчизняного галузевого машинобудування зробив доповідь проф. Кириченко І.Г., а завідувачка кафедри БДМ Фідровська Н.М. розповіла про перспективи післявоєнного відновлення виробництва підйомно-транспортного устаткування виробничими підприємствами України. Про спільну працю науковців кафедр механічного та автомобільного факультетів у царині створення модульних конструкцій автотракторної та дорожньо-будівельної техніки доповідав завідувач кафедри технології виробництва і ремонту машин професор Подригало М.А., а завідувач кафедри інженерної і комп’ютерної графіки, професор Черніков О.В. повідомив про досягнення кафедри у галузі комп’ютерізації наукових досліджень та створення 3D моделей технологічних машин.

 На спільному засіданні академії та конференції були заслухані доповіді по матеріалам докторських дисертацій проф. Єфіменка О.В., доц. Шевченка В.О., доц. Пімонова І.Г. Були також розглянуті питання методичної роботи та розробляння освітньо-професійних та освітньо-наукових програм спеціальності 133 «Галузеве машинобудування», пройшли громадські обговорення цих документів. За матеріалами цієї конференції видано тематичний збірник наукових праць «Вісник ХНАДУ» №101, збірник тез доповідей, а також програма конференції.


To top