Вітаємо з 8 травня!!!

«8 Травня - День пам'яті та примирення» встановлений Указом президента Порошенка у 2015 році з нагоди 70-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни.

Сьогодні, 8 травня, в Україні і по всій Європі відзначається День пам'яті і примирення в честь всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років. Пам'ятну дату ввели у 2015 році. Символом цього дня став червоний мак - міжнародний знак пам'яті жертв усіх військових і цивільних збройних конфліктів.
9 травня поки також залишається державним святом - "День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні".
Історія Дня пам'яті і примирення 8 травня 1945 року. Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла «Акт про беззастережну капітуляцію» Збройних сил нацистської Німеччини. Акт був підписаний ще 7 травня в Реймсі (Франція), однак ратифікований наступного дня в Берліні. З цієї нагоди 8 травня 1945 року в багатьох містах Європи та США були проведені велелюдні святкування. З 2005 року 8 травня проголошено Генасамблеєю ООН Днем пам'яті та примирення, присвяченим жертвам Другої світової війни. Офіційне свято перемоги над нацизмом відзначається у Європі 8 травня.


https://www.unian.ua/society/10541628-den-pam-yati-i-primirennya-yak-vidznachiti-cey-den.html


To top