Лекція «Використання технологій мультимедія у навчальному процесі»

Студенти групи МЛ-11-23 та групи МЛ-21-22, які навчаються за спеціальністю 035.10 Філологія (Прикладна лінгвістика) прослухали лекцією «Використання технологій мультимедія у навчальному процесі», що була проведена Власовою Валерією, доктором філософії ХНУ імені В.Н. Каразіна.

Доповідь торкалась важливої тематики сучасності, а саме комплексу апаратних і програмних засобів, що дозволяють користувачеві спілкуватися з комп'ютером, використовуючи графіку, гіпер-тексти, звук, анімацію, відео.

Сьогодні мультимедіа-технології - один із перспективних напрямів у інформатизації навчального процесу. Мультимедіа- та гіпермедіа-технології інтегрують у собі потужні розподілені освітні ресурси, що здатні забезпечити середовище для формування та розвитку ключових компетентностей, до яких відносяться в першу чергу інформаційна й комунікативна.

Мультимедіа це система комплексної взаємодії візуальних і аудіоефектів під управлінням інтерактивного програмного забезпечення з використанням сучасних технічних і програмних засобів, які об’єднують текст, звук, графіку, фото, відео тощо в одному цифровому відтворенні. Гіпермедіа – це комп’ютерні файли, що зв’язані за допомогою гіпертекстових посилань для переміщення між мультимедійними об’єктами.

Сьогодення мультимедіа- та телекомунікаційні технології відкривають принципово нові методичні підходи до організації педагогічного процесу в системі загальної освіти.