У ЛУЦЬКОМУ НТУ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ МОЛОДИХ ДОСЛІДНИКІВ-МЕТРОЛОГІВ

На базі кафедри приладобудування Луцького НТУ відбулася підсумкова науково-практична конференція в рамках ІІ-го туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Метрологія та інформаційно-обчислювальна техніка».

Зауважимо, що в першому турі на розгляд галузевої конкурсної комісії було подано 56 студентських наукових робіт зі всієї України. Так, конкурсна комісія, у складі ректора Луцького НТУ Петра Савчука, доцентів кафедри приладобудування Луцького НТУ Юрія Лапченка та Олега Кайдика, доцента Одеської державної академії технічного регулювання та якості Миколи Петрища і професора Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Сергія Феодосова прорецензувала усі поданні на конкурс роботи, з яких відібрала 11 для подальшої участі.

Тож, за підсумком І-го туру Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з метрології участь в підсумковій конференції для презентації своїх робіт взяли студенти ХНАДУ: Віталій Чайка та Євгенія Плечова – Харківський національний автомобільно-дорожній університет (кер. Коваль О.А.).

Відтак, ІІ-й тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Метрологія та інформаційно-обчислювальна техніка» пройшов у дискусійному форматі, де, після презентації та слайд-шоу, кожен із учасників мав змогу відстояти свою роботу, відповісти на запитання членів комісії і вислухати зауваження та поради від присутніх.

Після заслуховування усіх учасників, проведення аналізу досліджень та їх презентації галузева конкурсна комісія підрахувала бали та винесла рішення. З привітальним словом виступив проректор з науково-педагогічної роботи Луцького НТУ Сергій Шимчук: «Хочу подякувати усім учасникам за такі фахові та чудово підготовлені науково-дослідницькі роботи. Особисто у мене враження дуже позитивні. При оцінювані ваших виступів, зізнаюся, було не легко, адже усі праці дуже достойні, тому ми вирішили нагородити усіх конкурсантів. Ми намагалися бути максимально об’єктивними, тому враховували багато критеріїв при оцінювані. Сподіваюся, у всіх залишаться лише приємні спогади про наш конкурс». Таким чином, дипломи ІІI-го ступеня отримали студенти ХНАДУ – Віталій Чайка та Євгенія Плечова.

Також, окремі подяки вручили усім керівникам проектів, які внесли свою вагому лепту у наукову роботу.

To top