Наукова подія вересня

 

 

В вересні цього року кафедрі будівельних і дорожніх машин випала нагода провести 28-29 вересня засідання Підйомно-транспортної Академії Наук України. Заздалегідь були відправлені запрошення на участь вітчизняним вченим в цій галузі, а колегам з Білорусі, Угорщини, Румунії та Польщі.

До складу програмного комітету входили: Семенюк В.Ф. професор, д.т.н. – Одеський національний політехнічний університет; Ловейкін В.С. професор, д.т.н. – Національний університет біоресурсів і природокористування України; Кириченко І.Г. професор, д.т.н., декан механічного факультету, Харківський національний автомобільно-дорожній університет; Хмара Л.А. професор, д.т.н. – Придніпровська державна академія будівництва та архітектури; Назаренко І.І. професор, д.т.н. – Київський національний університет будівництва та архітектури; Шевченко В.О. доцент, к.т.н. завідувач кафедри БДМ Харківський національний автомобільно-дорожній університет;

На запрошення відгукнулись та приїхали майже 25 гостей з різних ВУЗів та куточків України, таких як Київ, Одеса, Львів, Маріуполь, Рівне, Дніпро та інш. Також в роботі засідання прийняли участь місцеві вчені в цій галузі, які представляли кафедру БДМ ХНАДУ, НТУ «ХПІ», УкрДУЗТ, УІПА. Виробництво було представлено головним інженером та головним конструктором Новокраматорського машинобудівного завода Суковим М.Г. і Сільченко Ю.А.

За допомогою сучасних мультимедійних технологій було встановлено зв'язок і почуте привітання від постійного учасника засідань, колеги із Білорусі (БНТУ) в особі проф., д.т.н. Вавилова А.В. та проф. д.т.н. Ловейкіна В.С. Національний університет біоресурсів і природокористування України.

Робота засідання розпочалась з привітального слова в.о. ректора університету проф. Ходирєва С.Я., президента ПТАН України проф. Семенюка В.Ф. та господаря усіх заходів декана механічного факультету проф. Кириченка І.Г.

В подальшому учасники засідання хвилиною мовчання вшанували пам'ять віце-президента Академії, голови Науково-методичної Ради зі спеціалізації «Підйомно-транспортні, дорожні, будівельні, меліоративні машини і обладнання» проф., д.т.н. Григорова Отто Володимировича – НТУ «Харківський політехнічний інститут».

Учасники засідання відзначили дві видатні дати: 105-ряччя з дня народження професора, д.т.н. Холодова А.М. та 85-річчя кафедри будівельних і дорожніх машин ХНАДУ. Ці події в своїй доповіді освітив завідувач кафедри БДМ, доцент, академік ПТАНУ Шевченко В.О.

Після поздоровлень виступив президент Підйомно-транспортної Академії наук України, д.т.н., професор Семенюк В.Ф., який привітав і урочисто передав посвідчення новим дійсним членам Академії проф. Фідровській Н.М., проф. Супонєву В.М. та доц. Іваненку О.І. На засіданні були заслухані доклади присвячені актуальним проблемам підготовки фахівців відповідно нашої спеціалізації.

На засіданні Академії було заслухано доповіді проф. Хмари Л.А., доц. Крупка І.В., доц. Єфименка О.В., проф. Гаврюкова О.В., проф. Проценка В.О. та інш.

29 вересня засідання Підйомно-транспортної Академії Наук України відбулось в корпусі механічного факультету на кафедрі будівельних і дорожніх машин ХНАДУ. Під час роботи Академії було заслухано доклади майбутніх кандидатів наук, в яких було подано сучасні наукові технології у сфері галузевого машинобудування. Ці дві події завершились плідною працею, науковими дискусіями, бажанням співпраці та сумісним дослідженням. В вільний час гості ознайомились з вечірнім Харковом, відвідали парк ім. М. Горького, сад ім. Т.Г. Шевченко та сад скульптур. Враження були неперевершені. Після від’їзду учасників було отримано від них слова подяки за якісну організацію усіх заходів.


To top