Штучний інтелект у сфері освіти: нові можливості для розвитку

Швидкі зміни в технологіях та методиках навчання вимагають постійного оновлення знань та навичок. В наш час, коли штучний інтелект стає неодмінною частиною нашого життя, він також знаходить своє застосування в освіті. Впровадження ШІ в навчальний процес відкриває безмежні можливості для створення інтерактивних та ефективних методів навчання.

Доцент кафедри МБЖД Олена КРАЙНЮК пройшла навчання на вебінарах, що розкрили різні аспекти використання штучного інтелекту в освіті:

1.     "STEAM-освіта з ШІ: 3D-оцифровування об’єктів реального світу": У цьому вебінарі надано знання про те, як штучний інтелект може бути використаний для 3D-оцифровування об'єктів реального світу, що розширює можливості навчання та дослідження в галузі STEM (наука, технологія, інженерія та математика).

2.     "Створення власних чат-ботів персонажів, відомих людей та помічників для персоналізації навчання": В цьому вебінарі було розглянуто, як створення чат-ботів з використанням штучного інтелекту може допомогти в персоналізації навчання та наданні студентам індивідуальних рекомендацій для поліпшення їхнього навчання.

3.     "Створення сайту за допомогою чата GPT": Обговорено питання про використання штучного інтелекту для створення власного веб-сайту з використанням чат-бота на основі GPT, що може стати потужним інструментом для навчання та комунікації.

Подібні вебінари розкривають перед нами світ нових можливостей, які пропонує штучний інтелігент, та допомагають зробити навчання більш цікавим, ефективним і індивідуальним.

Проведені вебінари є лише початком у застосуванні штучного інтелекту в освіті, і ми сподіваємося на подальші дослідження та розвиток цієї важливої галузі.

 

 

 

 


To top