АКІТ розширює горизонт співробітництва із провідними GIS компаніями світу

Кафедра взяла участь у навчальній програмі із захоплення реальності, яка проходила у головному офісі компанії Leica Geosystems в Гербрузі (Швейцарія). Швейцарська компанія Leica Geosystems є одним з основних виробників геодезичного обладнання. У компанії працює 3 500 осіб у 28 країнах світу. З 2005 року Leica Geosystems входить до складу шведського гіганта Hexagon AB, залишаючись при цьому самостійною компанією.

У продуктах компанії використовуються найрізноманітніші технології, включаючи супутникову навігаційну систему GPS і лазерні далекоміри, що дозволяють користувачам моделювати структуру і рельєф місцевості в комп'ютерних системах з високою роздільною здатністю, часто менше 1 см.

Компанія також виробляє програмні компоненти. Leica має 20-річний досвід у створенні додатків для аналізу просторових даних на атомних електростанціях, мостах, тунелях і навіть вулканах.

Сьогодні Leica Geosystems ставить цілі для розвитку бізнесу в сфері видобутку корисних копалин, будівництва автомобільних і залізничних доріг, геофізики та сільського господарства, управління складними інженерними об'єктами. Для цього компанія розробляє обладнання в області геодезії, ГІС, тривимірного лазерного сканування, моніторингу та розвитку мереж базових станцій.


To top