Затвердження ОПП за спеціальністю 151 АКІТ

Затвердження освітньо-професійних програм за спеціальністю 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти після громадського обговорення

13 квітня 2021 р. відбулося он-лайн засідання кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій.

На засіданні були присутні 11 викладачів та співробітників кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, здобувачі вищої освіти: першого рівня Тихоненко В.Д., другого рівня Славік А.О., Колєснік Я.П., представники стейкголдерів: Овчаренко В. Є., заступник генерального директора ДП НДТІП, Петінов Є.В., регіональне представництво Festo Україна.

На засіданні виступили гаранти освітніх програм проф. Нефьодов Л.І. та проф. Гурко О.Г. та розповіли про удосконалення освітньо-професійних програм за спеціальністю 151 Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти після громадського обговорення.

Завідувач кафедри проф. Нефьодов Л.І., зачитав рецензії на освітньо-професійні програми завідувача кафедри комп’ютерно-інтегрованих технологій, автоматизації та мехатроніки Харківського національного університету радіоелектроніки, д-ра техн. наук, професора І. Ш. Невлюдова.

Представник стейкголдерів Овчаренко В.Є. (ДП НДТІП) з рекомендацією додати до орієнтації освітньо-професійних програм напрям "приладобудування";

Представник стейкголдерів Петінов Є.В. (Festo Україна) з пропозицією збільшити для бакалаврів кількість кредитів, що відведені на програмування, наприклад, шляхом введення дисципліни «Об’єктно-орієнтоване програмування».

Представники стейкголдерів Колєснік Я.П. та Тихоненко В.Д. (студенти) з пропозицією зменшити кількість дисциплін, що викладаються, наприклад, за рахунок їх об’єднання, а також удосконалити дисципліну "Інтелектуальна власність" шляхом надання їх більш практичної спрямованості.

Доцент Біньковська А.Б. доповіла про зміни у навчальному плані з урахуванням зауважень, які були зроблені при обговоренні програми, побажань та рекомендацій

На засіданні було ухвалено міни до освітньо-професійної програми та впровадити її до освітнього процесу з 2021/2022 навчального року.

Результати голосування: за – 16, проти – 0, утримались – 0.


To top