Пішов з життя професор кафедри метрології та безпеки життєдіяльності Сахацький Віталій Дмитрович

На 74-му році пішов з життя професор кафедри метрології та безпеки життєдіяльності Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, доктор технічних наук Сахацький Віталій Дмитрович.

Сахацький В.Д. народився 01.01.1946 року. У 1970 році закінчив Харківський державний університет ім. О.М. Горького за спеціальністю -  радіофізик, кваліфікація – радіофізика і електроніка. У 2002 році отримав доктора технічних наук за спеціальністю 05.11.13 – прилади і методи контролю та визначення складу речовин.

Багато років Сахацький В.Д. присвятив науковій та педагогічній діяльності, є автором більше 100 наукових і більше 30 методичних праць, у тому числі монографії, авторські свідоцтва на винахід та патенти України.  

Сахацький В.Д. був членом спеціалізованої вченої ради для захисту дисертацій Д 64.050.09 у національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» за спеціальністю 05.11.13 – прилади і методи контролю та визначення складу речовини. Був керівником наукового гуртка «Системи та методи контролю і діагностики» за напрямком «Радіохвильові методи і засоби систем контролю».

Виконував наукові роботи в області зменшення електромагнітних випромінювань різноманітних радіотехнічних джерел в навколишнє середовище, а також визначення координат підземних об’єктів.

Ми завжди з вдячністю будемо пам'ятати роки спільної праці і спільної творчості, всі ті успіхи, котрі не можливо було б досягти без Віталія Дмитровича. Сумуємо за мудрим, чуйним, доброзичливим, життєрадісним колегою, вчителем, наставником.  

Увесь склад кафедри, студенти, магістранти та аспіранти висловлюють щирі співчуття родичам у зв'язку з втратою. 


To top