Шановні студенти! Карантин продовжено – до 24 квітня

                                              Шановні студенти!

                                      Карантин продовжено – до 24 квітня.

      Тимчасове виконання обов’язків Міністра освіти і науки України покладено на Любомиру Мандзій. Відповідне рішення прийнято на засіданні Уряду сьогодні, 25 березня 2020 року.

     “Це дуже велика відповідальність. У зв’язку з пандемією коронавірусу та всеукраїнським карантином перед Міністерством стоїть безліч нагальних викликів та проблем. І найважливіше – ми не маємо часу на повільні рішення: нам потрібно реагувати тут і зараз, вирішити питання закінчення навчального року, проведення вступної кампанії та багато іншого”, – відзначила т.в.о. Міністра освіти і науки України.

 

     26 березня о 14:00 т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій розповіла про закінчення навчального року, роботу шкіл в період карантину та проведення ЗНО і вступної кампанії у 2020 році. Вона також відповіла на запитання під час онлайн-трансляції на Facebook-сторінці МОН.

     У зв’язку з загальнонаціональним карантином Міністерство освіти і науки розробило два сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії. Про це сьогодні, 26 березня 2020 року, повідомила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій під час онлайн-трансляції на Facebook-сторінці МОН.

    “Карантин продовжено – до 24 квітня навчання точно триває за дистанційною формою. Сподіваємось на краще і що карантин закінчиться 24 квітня, але ми маємо бути готові до різних варіантів розвитку подій. Тому МОН розробило два сценарії, зважаючи на ситуацію з карантином”, – зазначила Любомира Мандзій. 

 

    За обох сценаріїв: 

·  для студентів вишів невипускних років навчальний рік має завершитись так, як і планувався;

·  екзаменаційно-залікові сесії університети можуть провести дистанційно в тому графіку, який затверджено закладом. У випадку, якщо обов’язкову аудиторну роботу студенти не можуть виконати дистанційно, виш має перенести її на наступний навчальний рік; 

·  для студентів випускних років захисти дипломних робіт та державні іспити проводитимуться дистанційно, крім єдиного державного кваліфікаційного іспиту та атестації осіб, що здобувають ступені доктора філософії, доктора мистецтва, доктора наук.

 

Продовжуємо навчатись дистанційно.

Бажаємо міцного здоров’я!

З повагою, викладачі кафедри БДМ механічного факультету.    


To top